Swedish Waterfall Workers´ Union 1881-1950 - Lundkvist, Sven; Andrae, Carl-Göran; Swedish social science data service, University of Gothenburg (Uppsala University, 1993)
The source material from the Popular Movement Archive 1881–1950 has been organized in accordance with a division of the country which mainly coincides with the municipal division before 1952 with towns and rural municipalities. This aggregation means that the number of members no longer applies to an individual association, but to a group of associations that have in common that they belong to one and the same popular movement and exist within one and the same geographical area, i.e., one of the 2,576 units in the material. In addition, estimates of the number of members have been made for the years where information is missing.

För att möjliggöra regionalstatistiska analyser gjorde man vid Svensk Samhällsvetenskaplig Datatjänst (SSD) i början av 1990-talet en radikal omorganisering av källmaterialet från Folkrörelsearkivet 1881–1950 https://doi.org/10.5878/002531. De ursprungliga hierarkiskt uppbyggda länsfilerna omskapades till en serie rektangulära filer i enlighet med en indelning av landet som huvudsakligen sammanfaller med kommunindelningen före 1952 med städer och landskommuner. För att nå jämförbarhet med andra datamaterial valdes den indelning som utnyttjades av Sten Berglund i Svenska valdata 1911-1944, https://doi.org/10.5878/000873.

Folkrörelsearkivet omfattar uppgifter om fyra samfund, sex nykterhetsrörelser, 59 fackförbund och ett politiskt parti, sammanlagt 70 folkrörelser. För var och en av dessa har en särskild rektangulär fil skapats, täckande hela landet och omfattande 2576 enheter, samma antal som i Svenska valdata 1911-1944.

För ytterligare information se dokumentet: SSD:s omorganisation av Folkrörelsearkivet 1881-1950
Vattenfallarbetareförbundet 1881-1950
Keywords: membership; medlemskap; labour movement; arbetarrörelse; trade union membership; medlemskap i fackförening; trade unions; fackföreningar; popular movement; folkrörelse; HISTORY; HISTORIA; Government, political systems and organisations; Regering, politiska system och organisationer; Political Science; Statsvetenskap; History; Historia