GIS-material for the archaeological project: From Rystad Bosgård to Luestad - Reinforcement of the electricity grid - Östergötland Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Med anledning av förstärkning av elnätet mellan Bosgården och Luestad i Rystad socken och Linköpings kommun utförde Östergötlands museum en arkeologisk utredning etapp 1 och 2 samt en antikvarisk kontroll. Arbetet utfördes under våren 2011 och passerade bl a längs med bogårdsmuren till Rystad kyrkogård. Schaktet kom att gå i närheten av Bosgårds bytomt och platsen för ett torp. Vid utredningens första etapp uppmärksammades tre områden längs kabelsträckningen som bedömdes som topografiskt lämpliga boplatslägen. Inga spår av fast fornlämning påträffades. Vid den antikvariska kontrollen längs med kyrkogården dokumenterades ett lager med byggnadsavfall strax norr om gravkapellet. Det hör sannolikt till utvidgningen av kyrkan på 1580-talet. Söder om vägen mot Luestad, vid Rystad skola, framkom ett fett och lerigt lager med inslag av kol och enstaka bitar bränd lera. Möjligen rör det sig om trädgårdsjord.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Utredningens syfte var att ge en bild av de kända forn- och kulturlämningarnas karaktär och belägenhet samt påvisa eventuella sedan tidigare ej kända forn- och kulturlämningar utmed den aktuella kabelsträckningen, särskilt eventuella medeltida lämningar och förhistoriska boplatslägen.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Från Rystad Bosgård till Luestad - Förstärkning av elnätet
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi