GIS-material for the archaeological project: Fivelstad and others - Laying of power cable - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst utförde under hösten 2007 antikvariska kontroller i samband med ombyggnad av ledningsnätet öster om Vadstena. Arbetet hade föregåtts av en förstudie, vilken hade påvisat behov av antikvariska åtgärder. Inga fornlämningar kom dock att beröras. Samtliga lokaler undersöktes med sökschakt utom RAÄ 3:1 Sankt Per socken. Vid den senare utfördes rasering av luftledning inom gravfältet och där kontrollerades så att inga gravar skadades vid arbetet. Ingen schaktning genomfördes.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den antikvariska kontrollen var i första hand att att skydda eventuella fornlämningar från skada samt att dokumentera fornlämningar som kunde påverkas av arbetsföretaget.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Fivelstad m fl - Förläggande av elkabel
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi